Obuolių pyragas

Desertas, kuris nepalieka abejingų. Tradicinis, rudeniškas obuolių pyragas kvepiantis obuoliais ir cinamonu. Šis burnoje tirpstantis pyragas gali būti valgomas tik ką iškeptas, arba atvėsęs. Puikiai tinka su ledais ar grietinėle. Daugelio šeimų pamėgtas desertas dažniausiai kepamas rudenį iš šviežiai užaugusių obuolių. Visi obuolių pyrago receptai yra gana panašūs, tikriausiai daugelis žino klasikinio obuolių pyrago receptą. Atskleisime jums keletą deserto pagardinimo subtilybių.

Šiame straipsnyje rasite puikaus, burnoje tirpstančio, klasikinio obuolių pyrago receptą ir keletą  patarimų norint paįvairinti šio pyrago skonį.

Ingredientai

  • 4 dideli arba 6 vidutiniai obuoliai
  • 250 gramų išsijotų miltų
  • 250 gramų sviesto
  • 200 gramų cukraus
  • 3 – 4 kiaušiniai
  • 2 arbatiniai šaukšteliai vanilinio cukraus
  • 2 arbatiniai šaukšteliai kepimo miltelių
  • 1 arbatinis šaukštelis cinamono

Gaminimo eiga

  1. Pirmiausia įmušame visus kiaušinius, kuriuos pasiruošėme. Tada suberiame cukrų, vanilinį cukrų ir viską gerai išmaišome elektriniu plakikliu iki baltumo. Dabar labai švelniai ir neskubant, kad nesukristų išplakti kiaušiniai, įmaišome miltus, kepimo miltelius ir cinamoną. Geriausia miltus ir cinamoną maišyti valgomuoju šaukštu. Ištirpiname sviestą, atvėsiname ir supilame į bendrą masę pamažu vis maišant.
  2. Dabar pasiruoškime kepimo formą. Ją reikėtų ištepti sviestu arba įkloti kepimo popierių. Į jau paruoštą kepimo formą supilame pusę pyrago tešlos. Pasiruošiame obuolius. Nulupame ir supjaustome plonomis skiltelėmis. Paruoštus obuolius sudedame į kepimo formą ir ant viršaus užpilame likusią tešlos dalį.
  3. Įkaitiname orkaite iki 180 laipsnių ir kepame obuolių pyragą maždaug 45 minutes. Norint sužinoti ar pyragas jau iškepė reikėtų atkreipti dėmesį į pyrago spalvą, ji turėtų būti švelniai paskrudusi, rusva, tuomet galime įkišti medinį iešmelį, jei prie iešmelio tešla nebelimpa reiškia pyragas pilnai iškepęs. Svarbu iškeptam desertui leisti kiek atvėsti.

Geri patarimai

Mūsų skaitytojams atskleisime kelias subtilybes, kad obuolių pyragas būtų dar gardesnis, minkštesnis ir tiesiog tirpstantis burnoje:

  • Svarbiausia gerai išplakti kiaušinius su cukrumi ir vaniliniu cukrumi, gerai išplakti kiaušiniai suteiks pyragui purumo ir jis geriau iškils. Plakti reikėtų apie 7 minutes.
  • Norint kiek paįvairinti pyrago skonį galima obuolių skilteles ištepti citrinos sultimis, taip pyragas taps saldžiarūgštis.
  • Į obuolių pyrago tešlą galima įtarkuoti apelsino žievelės, ji suteiks kiek įdomesnį skonį jūsų tradiciniam obuolių pyragui.
  • Visai nesvarbu kada sudėsite obuolius į kepimo formą, juos galima sudėti ant kepimo formos dugno, viduryje arba ant viršaus, pirma supylus tešlą. Galima obuolių skilteles tiesiog įmaišyti į bendrą masę, bet per daug maišant yra tikimybė, kad pyrago tešla ne taip gerai kils.
  • Norint minkšto ir puraus pyrago reikėtų bent vieną kartą išsijoti miltus kartu su kepimo milteliais.
  • Jei pyragui naudojate gana rūgščius obuolius, į tešlą galima įlašinti vanilės ekstrakto, jis suteiks ne tik puikų aromatą, bet ir saldesnį skonį.
  • Norint pyragui suteikti subtilesnį skonį į tešlą galima įpilti tris šaukštus romo, brendžio arba konjako.

Dažniausiai užduodami klausimai:

Kokius obuolius geriausia naudoti obuolių pyragui?

Reikėtų atkreipti dėmesį, kad obuoliai nebūtų per saldūs ir minkšti, nes minkšti obuoliai sukris į košę. Labiausiai tinkamos yra rūgštesnių obuolių rūšys, tokios kaip: „Gravenstein“, „Braeburn“, „Jonagold“ ir kitos.

Kiek trunka obuolių pyrago gaminimas?

Gaminimas gali užtrukti iki 60 minučių.

Kokie miltai labiausiai tinkami šiam desertui gaminti?

Svarbu, kad miltai būtų aukščiausios rūšies. Rekomenduojama miltus išsijoti, kad pyragas būtų puresnis ir minkštesnis.

Ar šiam pyragui reikalingi kepimo milteliai?

Kepimo milteliai nėra būtini, tačiau rekomenduoju įdėti vieną arbatinį šaukštelį kepimo miltelių, kad tešla dar geriau iškiltų.

Kiek cukraus rekomenduojama naudoti šio pyrago sudėčiai?

Cukraus kiekis dažniausiai priklauso nuo obuolių, jei jie labai rūgštūs cukraus reikės kiek daugiau, jei obuoliai saldesni, cukraus galima įberi kiek mažiau. Rekomenduojama sunaudoti ne daugiau kaip 200 g cukraus ir porą arbatinių šaukštelių vanilinio cukraus.

 Kokie obuoliai dedami į pyragą nulupti ar su žievele?

Norint, kad obuolių pyragas tirptų burnoje, rekomenduojama sudėti nuluptus, plonais griežinėliais pjaustytus obuoliu.

Kiek laiko yra plakami kiaušiniai?

Norint, kad pyragas gerai iškiltų reikėtų kiaušinius, kartu su cukrumi ir vaniliniu cukrumi, plakti apie 5 – 7 minutes.

/ 5.

As you found this post useful...

Follow us on social media!

We are sorry that this post was not useful for you!

Let us improve this post!