Tinginys

Puikaus skonio, gerai visiems žinomas desertas – tinginys. Šis desertas daugelio mėgstamas, nes jam pagaminti užtenka vos keletą produktų, gaminimas užima labai nedaug laiko, šio skanėsto nereikia kepti nei orkaitėje, nei keptuvėje, o skonis visuomet puikus. Šiame straipsnyje rasite net kelis tinginio receptus, iš kurių galėsite išsirinkti jums labiausiai patinkantį, be to kaip visada rasite patarimų, kaip galite dar labiau pagardinti šį puikų gaminį.

Ingredientai

  • 450 gramų sausainių (tinkamiausi sausainiai – senasis „Gaidelis“)
  • Skardinė saldinto, kondensuoto pieno
  • 200 gramų sviesto
  • 4-5 šaukštai kakavos

Gaminimo eiga

  1. Pirmiausia, sulaužome visus sausainius ir suberiame į gilų indą. Sausainiai turėtų būti laužomi vidutinio dydžio gabaliukais, labai smulkinti tikrai nerekomenduojama.
  2. Dabar galime ištirpinti sviestą. Sviestą tirpiname mikrobangų krosnelėje, arba nedideliame puode ant ugnies. Į jau ištirpintą sviestą supilame visą skardinę kondensuoto pieno ir gerai išmaišome, paskui sudedame 4-5 šaukštus kakavos ir vėl viską gerai išmaišome. Maišome kol ingredientai taps vientisa mase. Gautą masę supilame į indą su sausainiais ir vėl viską gerai maišome.
  3. Visą, gerai išmaišytą, masę dabar jau galime sukrėsti ant kepimo popieriaus ar maistinės plėvelės ir formuoti tradicinę tinginio formą. Svarbiausia formuojant gerai suspausti, kad tarp sausainio ir masės neliktų tarpų.
  4. Tvirtai suformuotą tinginį uždengiame maistine plėvele ir dedame į kamerą. Kameroje desertą laikome maždaug apie 5 valandas. Geriausia tinginį į šaldiklį įdėti nakčiai. Gerai sušalęs tinginys gali būti ištrauktas iš kameros ir supjaustytas.

Baltas tinginys

Kiek kitoks tinginio receptas, norintiems paįvairinti tradicinio tinginio skonį.

Ingredientai

450 gramų sausainių (labiausiai tinkami sausainiai – „Gaidelis“)

Viena kondensuoto pieno skardinė

100 gramų sviesto

Gaminimo eiga

  1. Pirmiausia, sulaužome visus sausainius ir suberiame į gilų indą. Sausainiai turėtų būti laužomi vidutinio dydžio gabaliukais, labai smulkinti tikrai nerekomenduojama.
  2. Ištirpiname sviestą mikrobangų krosnelėje, arba nedideliame puode ant ugnies. Į jau ištirpintą sviestą supilame visą skardinę kondensuoto pieno ir gerai viską išmaišome.
  3. Gerai išmaišius sviestą su kondensuotu pienu supilame į indą su sausainiais ir vėl viską gerai išmaišome.
  4. Išmaišytą masę sukrečiame ant maistinės plėvelės, suformuojame tinginį ir kruopščiai, maistine plėvele, uždengtą dedame į kamerą, kurioje desertas turėtų praleisti apie 5 valandas.

Varškinis tinginys su karamele

Ingredientai

  • 400 gramų varškės
  • 400 gramų sausainių („Gaidelis“)
  • Skardinė „Rududu“ kondensuoto pieno
  • 200 gramų sviesto

Gaminimo eiga

  1. Pirmiausia, sulaužome visus sausainius ir suberiame į gilų indą. Sausainiai turėtų būti laužomi vidutinio dydžio gabaliukais, labai smulkinti tikrai nerekomenduojama.
  2. Į atskirą indą sudedame kubeliais supjaustytą sviestą, varškę ir „Rududu“, blenderiu viską išmaišome iki vientisos masės. Maišome tol kol masėje nebelieka varškės gumulėlių.
  3. Į masę suberiame sulaužytus sausainius ir viską gerai išmaišome.
  4. Visą gautą tinginio masę sukrečiame ant maistinės plėvelės, suformuojame tinginį ir kruopščiai maistine plėvele uždengtą, dedame į kamerą, kurioje desertas turėtų praleisti apie 5 valandas. Geriausia tinginį šaldiklyje laikyti visą naktį.

Geri patarimai

Jei klasikinis tinginys jau kiek pabodo čia rasite keletą patarimų kaip paįvairinti tinginio receptą:

  • Į tinginio masę galima pridėti razinų ar graikinių riešutų, taip paįvairinsite tradicinio tinginio skonį.
  • Vietoje kondensuoto pieno galima naudoti grietinę. Reikėtų į ištirpintą sviestą įpilti stiklinę cukraus, sudėti 400 gramų grietinės ir viską gerai išmaišyti beriant kakavos. Gautą masę galime pilti ant sausainių ir formuoti tinginį. Norint, kad skonis būtų dar įdomesnis į ištirpinto sviesto, cukraus ir grietinės masę galima įdėti ne tik kakavos, bet ir kelis šaukštus tirpintos kavos.
  • Varškiniam tinginiui geriausia naudoti liesą varškę.
  • Jei į tinginį norite įberti razinų, rekomenduojama prieš tai bent kelias valandas razinas užmerkti.
  • Norint suteikti razinoms subtilesnį skonį, jas galima pamirkyti rome.
  • Rekomenduojama tinginį šaldytuvo kameroje laikyti visą naktį.

Dažniausiai užduodami klausimai

Kiek trunka tinginio gaminimas?

Pats tinginio gaminimas užima labai nedaug laiko, apie 15 minučių. Sunkiausia yra išlaukti kol tinginys sustings.

Kiek laiko reikėtų laikyti tinginį kameroje?

Tinginį kameroje geriausia laikyti bent 5 valandas. Rekomenduojama šį desertą šaldiklyje laikyti per visą naktį.

Kiek kakavos geriausia dėti gaminant tradicinį tinginį?

Rekomenduojama į tinginio masę įdėti bent 4 valgomuosius šaukštus kakavos.

Kokią varške geriausia naudoti gaminat varškinį tinginį?

Varškiniam tinginiui rekomenduojama naudoti liesą varškę.

Kuo geriausia uždengti tinginį prieš dedant jį į kamerą?

Suformavus tinginį geriausia jį kruopščiai uždengti maistine plėvele.

/ 5.

As you found this post useful...

Follow us on social media!

We are sorry that this post was not useful for you!

Let us improve this post!