Varškės apkepas

Varškės apkepas labai mėgstamas tiek vaikų tiek suaugusiųjų. Šis patiekalas puikiai tiks pusryčiams, pietums, vakarienei ar tiesiog kaip desertas svečiams pavaišinti. Purus, tirpstantis burnoje apkepas, kuris nepalieka abejingų. Varškės gaminys skanus tiek ką tik iškeptas, tiek atvėsęs. Atvėsusį jį galima valgyti tiesiog kaip užkandį.

Universalus patiekalas, kuris nereikalauja didelių žinių, ar daug laiko jį gaminant. Straipsnyje rasite, tirpstančio burnoje, varškės apkepo receptą.

Ingredientai

  • 400 gramų varškės
  • 4 kiaušiniai
  • 80 mililitrų pieno
  • 4 šaukštai manų kruopų, tinka ir ryžių dribsniai, avižiniai dribsniai
  • 30 gramų sviesto
  • 2 šaukštai cukraus, galima naudoti ir medų
  • Arbatinis šaukštelis vanilinio cukraus
  • Arbatinis šaukštelis kepimo miltelių
  • Truputis džiūvėsėlių
  • Aliejus kepimo skardai patepti

Gaminimo eiga

  1. Pirmiausia reikėtų užpilti pienu manų kruopas arba avižinius ar ryžių dribsnius, priklauso nuo to ką pasirinkote varškės apkepui. Užmerkus reikėtų palaikyti iki kol subrinks. Tuo metu trintuve sutriname sviestą, cukrų ir vanilinį cukrų. Atskiriame kiaušinių trynius nuo baltymo ir trynius sudedame į ką tik sutrintą masę, viską gerai išmaišome. Sudedame varškę ir vėl viską gerai išmaišome. Masė turi būti visiškai vientisa, be didelių gumulėlių. Sudedame kepimo miltelius ir dar kartą viską išmaišome.
  2. Nepamirštame kiaušinių baltymų, juos labai gerai suplakame. Suplakti reikėtų iki standžių putų, kurios net apvertus dubenėlį neišbėgtų. Išbrinkusias manų, ar kitas jūsų pasirinktas, kruopas kartu su pienu supilama į jau pradėtą ruošti mišinį ir viską vėl labai gerai išmaišome. Gerai išmaišius apkepo masę į ją sudedame išplaktus kiaušinio baltymus ir labai atsargiai bei švelniai sumaišome. Dabar permaišyti nereikėtų norint, kad visas mišinys nesukristų ir išliktų purus.
  3. Baigus maišyti masę, galima pasiruošti kepimo skardą. Ištepame ją aliejumi arba sviestu. Skardos dugną apibarstome džiūvėsėliais. Sukrečiame varškės apkepo mišinį į skardą ir dedame į įkaitintą orkaitę. Kepame 220 laipsnių orkaitėje iki kol iškils. Iškilus gaminiui karštį reikėtų sumažinti iki 200 laipsnių. Viso kepame apie 30 minučių.

Geri patarimai

Mūsų skaitytojams atskleisime kelias subtilybes, kurių dėka varškės apkepas bus dar nuostabesnio skonio:

  1. Svarbiausia visuomet atskirti kiaušinių trynius nuo baltymų. Baltymus reikia išplakti iki standžių putų, o į masę juos įmaišyti visai prieš pat gaminimo pabaigą, tuomet patiekalas bus purus ir tirpstantis burnoje.
  2. Kitas svarbus dalykas – tai varškės sutrynimas. Varškė turėtų būti sutrinta iki vientisos masės, kurioje neliktų jokių gumulėlių.
  3. Norint, kad varškės apkepas savo skoniu primintų pyragą į jį įdėkite vanilinio cukraus ar vanilės ekstrakto.
  4. Jei mėgstate razinas galite į varškės apkepo masę įberti saują razinų.
  5. Rekomenduojama pieną pakaitinti ant ugnies, paskui į jį įdėti sviestą ir dar kiek pakaitinti. Taip palengvinsite sau darbą, sviestas išsilydys ir bus paprasčiau jį įmaišyti į bendrą masę.
  6. Kepimui pasirinkite silikoninę kepimo formą, tuomet jums nereikės jos tepti sviestu ar aliejumi.
  7. Baigus kepti neskubėkite apkepo ištraukti iš orkaitės, staigus temperatūrų pokytis pakenks patiekalui, jis gali sukristi. Geriausia išjungus orkaitę ją kiek praverti ir kelias minutes palikti ataušti.

Dažniausiai užduodami klausimai:

Kokią varškę geriausia rinktis šiam patiekalui?

Geriausia rinktis liesą varškę.

Kiek laiko užtrunka varškės apkepo gaminimas?

Patiekalas pagaminamas per 45 minutes.

Kokioje temperatūroje reikia kepti apkepą?

Varškės apkepas kepamas 220 laipsnių orkaitėje kol iškyla, iškilus apkepui karštis sumažinamas iki 200 laipsnių.

Ar gaminant varškės apkepą reikia atskirti kiaušinio trynius nuo baltymų?

Taip, norint, kad apkepas būtų purus, reikėtų atskirti baltymus ir gerai juos išplakti.

/ 5.

As you found this post useful...

Follow us on social media!

We are sorry that this post was not useful for you!

Let us improve this post!