Varškės spurgos

Kai už lango šalta, o namuose norisi šilumos ir jaukumo atsiranda noras kažką pačiam pasigaminti. Turime puikią įdėją, greitas, nereikalaujantis daug laiko ir pastangų spurgų receptas, kuris patiks visiems varškės ir saldumynų mėgėjams. Receptas paprastas, todėl visus reikalingus ingrientus rasite savo virtuvėje, o jei ne greitai įsigysite pirmoje pasitaikiusioje parduotuvėje.

Intgredientai

Varškės spurgoms reikės:

  • 600 gramų varškės (varškės reiktų nepagailėti)
  • 3 kiaušinių
  • 5 šaukštų cukraus
  • 1 a. š. kepimo miltelių
  • 2 a. š. druskos
  • 2 a. š. vanilinio cukraus
  • 200 gramų miltų
  • Cukraus pudros
  • Aliejaus kepimui

Gaminimo eiga

  1. Varškę gerai ištriname su cukrumi, maišydami sudedame kiaušinio trynius, vanilinį cukrų, druską. Miltus sumaišome su kepimo milteliais ir sudedame į varškę, viską gerai išmaišome. Tai galima daryti blenderiu, kad būtų lengviau arba tiesiog mediniu šaukštu. Sumaišius visus šiuos produktus į juos įmaišome ir kiaušinių baltymus, tada dar kartą gerai permaišome visą masę, kol ji taps vientisa. Tešla turi būti tiršta, jei labai lengvai maišosi (taip gali nutikti jei varškė bus šlapesnė), reiktų dar įdėti miltų.
  2. Imame nedidelį, tačiau gilų puodą, į jį supilame aliejų ir kaitiname iki kol užkais, tačiau nereikėtų užvirinti aliejaus, nes tada spurgos per greit apskrus, o vidurys liks neiškepęs. Bet jei aliejus bus nepakankamai karštas, varškės spurgytės prisigers per daug aliejaus, todėl labai svarbu kaitinti aliejų ant vidutinės ugnies.
  3. Spurgas galima formuoti šlapiu šauksteliu arba tai galima daryti rankomis. Pati spurgyčių tešla nėra itin patogi, šiek tiek įkyriai limpanti prie rankų, tačiau išsitepus rankas aliejumi, viskas taps kur kas patogiau. Imame po mažą gabalėlį masės ir rankose suvoliojame mažus kamuoliukus, juos dedame į užvirintą aliejų ir kepame kol gražiai paruduos.
  4. Iškepusias spurgas dedame į lėkštę, kuri išklota popieriniu rankšluoščiu, kad pašalintų susikaupusį riebalų perteklių. Trumpai palaikę, galime perdėti į kitą lėkštę ir pabarstyti cukraus pudra. Puikiai atrodančias ir skaniai kvepiančias spurgas galime skanauti.

Geri patarimai

  • Nepagailėkite varškės. Varškė turėtų būti kuo sausenė. Kuo ji sausesnė, kuo jos daugiau, tuo spurgytės tampa skanesnės.
  • Aliejų kaitinkite ant vidutinės ugnies, tada varškės spurgytės palengva gražiai apskrus ir iškeps.
  • Stenkitės neužvirinti aliejaus, nes tada spurgytės greitai apskrus, o vidurys liks neiškepęs.
  • Išėmę kiaurasamčiu spurgas, sudėkite į lėkštę, kuri yra išklota popieriniu rankšluosčiu, kad sugertų riebalų perteklių.
  • Nepagailėkite cukraus pudros, varškės spurgos taps saldžios ir gražiai atrodys.
  • Galima į spurgų tešlą įpilti šlakelį alkoholio, tada spurgytės netaip trauks riebalus.

Dažniausiai užduodami klausimai:

Ar varškės spurgos skanios ir atvėsusios?

Kaip ir dauguma kitų spurgų, varškės spurgos būna skaniausios, kai yra karštos, ką tik iškeptos, tačiau ir atvėsusios spurgytės nenusileidžia skoniu karštoms spurgoms.

Kokio dydžio daryti spurgas, kad geriausiai iškeptų?

Varškės spurgytes geriausia daryti graikinio riešuto dydžio.

Kaip padaryti kad varškės spurgos būtų gražios ir apvalios formos?

Spurgas galima lengvai formuoti šaukšteliu, tačiau jei norit, kad spurgytės būtų apvalios, reikėtų tai daryti rankomis. Rankas išsitepkite aliejumi, kad tešla nekibtų.

Kodėl išėmus varškės spurgas iš aliejaus jos praprado savo formą ir subliuško, o aliejuje buvo apvalios ir gražios?

Spurgos subliuško dėl to, kad jos nebuvo visiškai iškepusios, jų vidus dar žalias, stenkitės spurgytes kepti aliejuje, kuris kaitinamas ant vidutinės ugnies, taip jos pilnai iškeps ir garžiai apskrus, o išimtos iš aliejaus nepraras savo formos.

Kodėl varškės spurgos kartais gaunasi labia kietos?

Jei varškės spurgos gaunasi labai kietos, kitą kartą kepant, dėkite mažiau miltų ir rinkitės kuo sausesnę varškę.

/ 5.

As you found this post useful...

Follow us on social media!

We are sorry that this post was not useful for you!

Let us improve this post!