Vieno kąsnio sumuštiniai

Tikriausiai nei viena šventė neapsieina be puikių vieno kąsnio sumuštinių. Būtent tokiomis užkandėlėmis šiuo metu labai populiaru vaišinti šventės svečius, nes užkandėlėmis galima gražiai dekoruoti stalą ir skaniai užkąsti. Yra begalės puikių vieno kąsnio sumuštinių receptų, kurie tinka vaikų gimtadieniams ar suaugusių pasibuvimams. Šiame straipsnyje rasite įvairių vieno kąsnio sumuštinių receptų. Išsirinkite užkandėles, kurias mėgstate labiausiai, o jų dekoravimas jūsų vaizduotės vaisius.

Dažniausiai užduodami klausimai

Dažniausiai užduodami klausimai

Kokie yra tradiciniai vieno kąsnio sumuštiniai?

Tradiciniai vieno kąsnio sumuštiniai su silke, lašiša, rūkyta dešra, ikrais, kumpiu.

Kiek laiko trūksta pagaminti vieno kąsnio sumuštinukus?

Gamindami vieno kąsnio sumuštinius daugiausiai galite užtrukti 20 minučių.

Kokią juodą duoną geriausia rinktis gaminant sumuštinukus?

Tinka bet kuri, jūsų mėgstama juodos duonos rūšis.

Vieno kąsnio sumuštiniai su jūros lydekos užtepėle

Vieno kąsnio sumuštiniai su jūros lydekos užtepėle

Ingredientai

  • 1 karštai rūkyta jūros lydeka
  • 1 indelis konservuotų žirnelių arba kukurūzų.
  • 1 nedidelis poras
  • 1-2 valgomi šaukštai majonezo
  • Pipirai pagal skonį
  • Krapai (švieži arba džiovinti) pagal skonį
  • Druska pagal skonį

Gaminimo eiga

  1. Pirmiausia paruoškime jūros lydeką, nulupkime, iškaulėkime ir susmulkinkime. Paruoštą lydeką sudedame į dubenį, į jį suberiame susmulkintą porą ir žirnelius arba kukurūzus. Svarbu, kad žirneliai arba kukurūzai būtų nuvarvinti ir supilti be skysčio. Įdėkime porą šaukštų majonezo, pagardinkime druska, pipirais, krapais ir viską gerai išmaišykime. Gautą mišinį galima pertrinti blenderiu.
  2. Pagamintą užtepėlę galima tepti ant prancūziško batono supjaustyto riekelėmis, arba su formele iš duonos ar batono išspaudžiame tam tikrą figūrą ir ant jos uždedame užtepėlę. Batoną ar duoną galima paskrudinti orkaitėje ir atvėsus užtepti užtepėlės. Jei norite, kad šis užkandis būtų lengvas ir gaivus, užtepėlę galima uždėti tiesiog ant griežinėliais pjaustyto agurko. Taip pat nepamirškite išradingai dekoruoti sumuštinių.
Vieno kąsnio sumuštinukai su pikantiška kumpio užtepėle

Vieno kąsnio sumuštinukai su pikantiška kumpio užtepėle

Ingredientai

  • 200 gramų rūkyto arba virto kumpio
  • 2 vienetai kietai virtų kiaušinių
  • 1 marinuotas arba raugintas agurkas
  • 1 skiltelė česnako
  • 1 valgomas šaukštas majonezo
  • Prancūziško batono

Gaminimo eiga

  1. Supjaustome riekelėmis prancūzišką batoną, sudedame batoną ant kepimo popieriumi išklotos skardos ir dedame į orkaitę paskrudinimui. Skrudiname apie 5 minutes 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje.
  2. Kol batonas skrunda galime gaminti užtepėlę. Sutarkuojame kumpį ir kiaušinį, sudedame viską į dubenį. Labai smulkiai supjaustome agurką arba taip pat sutarkuojame ir suberiame į dubenį kartu su kumpiu ir kiaušiniu. Viską gerai išmaišome. Įspaudžiame arba sutarkuojame česnako skiltelę, dedame į bendrą masę, įdedame šaukštą mėgstamo majonezo ir viską gerai išmaišome.
  3. Gautą masę dedame ant skrudinto batono, padekoruojame ir patiekiame ant stalo.
Vieno kąsnio sumuštinukai su lašišos užtepėle

Vieno kąsnio sumuštinukai su lašišos užtepėle

Ingredientai

  • 200 gramų rūkytos lašišos filė
  • 100 gramų sviesto
  • 1 arbatinis šaukštelis citrinos sulčių
  • Prancūziškas batonas

Gaminimo eiga

  1. Norint sutaupyti laiką, pirmiausia gamybos procesą galime pradėti nuo prancūziško batono paruošimo. Sudedame supjaustytą batoną ant kepimo popieriumi išklotos skardos ir dedame į orkaitę paskrudinimui. Skrudiname apie 5 minutes 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje.
  2. Kol prancūziškas batonas skrunda galime gaminti užtepėlę. Pirmiausia lašišos filė ir sviestą sudedame į virtuvinį smulkintuvą, įpilame šiek tiek citrinos sulčių arba įspaudžiame iš šviežios citrinos. Viską sutriname iki vientisos masės. Taip pat visą masę galime sutrinti ir blenderiu.
  3. Gautą, sutrintą masę reikėtų palaikyti šaldytuve bent apie porą valandų, kad apstingtų.
  4. Paruoštą užtepėlę šaukštu arba konditeriniu maišeliu gražiai dedame ant paskrudinto ir atvėsinto prancūziško batono riekelės. Sumuštinukus galima padekoruoti citrinos riekele arba petražolės ar krapų šakelėmis. Paruoštus sumuštinukus patiekiame ant stalo.
Vieno kąsnio sumuštinukai su vištienos užtepėle

Vieno kąsnio sumuštinukai su vištienos užtepėle

Ingredientai

  • 1 virta vištos šlaunelė
  • 2 virti kiaušiniai
  • 1 svogūnas
  • Pusė obuolio
  • 6 valgomieji šaukštai jogurto
  • 6 valgomieji šaukštai mėgstamo majonezo
  • 50 gramų tarkuoto sūrio
  • 1 arbatinis šaukštelis citrinos sulčių
  • Pagal skonį krapų, šviežių arba džiovintų
  • Pagal skonį druskos
  • Pagal skonį pipirų

Gaminimo eiga

  1. Pasiruošiame prancūzišką batoną. Supjaustome batoną norimo storio griežinėliais ir paskrudiname orkaitėje. Skrudiname apie 5 minutes 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje. Batonas gali būti ir neskrudintas, tiesiog apskrudęs jis tampa traškesnis.
  2. Kol batonas skrunda orkaitėje, galime gaminti vištienos užtepėlę. Pirmiausia nulupame svogūną, supjaustome labai smulkiai ir užpilame verdančiu vandeniu. Paliekame kelias minutes pastovėti paskui nupilame vandenį ir sudedame svogūną į dubenį. Nuimame mėsą nuo vištienos šlaunelės, smulkiai supjaustome ir sudedame į dubenį su svogūnais, tuomet taip pat smulkiai supjaustome ir suberiame kiaušinį, smulkiai supjaustytą obuolį. Suberiame tarkuotą sūrį ir viską išmaišome. Sudedame majonezą, jogurtą, pašlakstome citrinos sultimis, suberiame prieskonius ir visą masę dar kartą gerai išmaišome.
  3. Paruoštą užtepėlę šaukštu arba peiliu tepame ant paskrudinto batono, padekoruojame savo nuožiūra (žalumynais arba agurko griežinėliais), patiekiame ant stalo.
Tradiciniai vieno kąsnio sumuštinukai su silke

Tradiciniai vieno kąsnio sumuštinukai su silke

Ingredientai

  • 100 gramų silkės
  • 100 gramų tepamo varškės sūrelio su žolelėmis
  • Juodos duonos
  • Druskos pagal skonį
  • Pipirų pagal skonį
  • Krapų papuošimui

Gaminimo eiga

  1. Supjaustome duoną nedideliais kvadratėliais, galima iš duonos išspausti formeles.Paruoštas duonos riekeles ištepame varškės sūreliu. Supjaustome silkę griežinėliais ir dedame po vieną gabalėlį ant duonos riekelių. Pabarstome druska ir pipirais.
  2. Sumuštinius papuošiame krapo šakele. Patiekiame ant stalo.
Tradiciniai vieno kąsnio sumuštinukai su lašiša

Tradiciniai vieno kąsnio sumuštinukai su lašiša

Ingredientai

  • 200 gramų rūkytos lašišos filė
  • 1 citrina
  • 50 gramų sviesto arba tepamo varškės sūrelio su žalumynais
  • Juodos duonos
  • Šviežių krapų

Gaminimo eiga

  1. Pirmiausia supjaustome duoną nedideliais gabalėliais, norint, kad stalas būtų puošnesnis galima išspausti iš duonos minkštimo įvairias formas su sausainių formelėmis. Paruoštas duonos riekeles patepame sviestu.
  2. Supjaustome lašišą ir dedame ant duonos išteptos sviestu. Galima užberti šiek tiek druskos (nebūtina). Supjaustome mažais gabaliukais citriną ir kelis gabalėlius uždedame ant sumuštinių.
  3. Kad sumuštukai atrodytų dar skaniau ir gražiau, galima uždėti krapo šakelę. Sumuštinukus patiekiame ant stalo.
Tradiciniai vieno kąsnio sumuštinukai su ikrais

Tradiciniai vieno kąsnio sumuštinukai su ikrais

Ingredientai

  • Indelis ikrų
  • Juoda duona
  • 1 citrina
  • 50 gramų sviesto arba tepamo varškės sūrelio su žalumynais
  • Šviežių krapų

Gaminimo eiga

  1. Iš duonos minkštimo su sausainių formelėmis išspaudžiame tam tikras formas. Paruoštas duonos formeles patepame sviestu arba varškės sūreliu. Dedame po vieną arbatinį šaukštelį ikrų ant duonos išteptos sviestu. Supjaustome mažais gabaliukais citriną ir kelis gabalėlius uždedame ant sumuštinių.
  2. Kad sumuštukai atrodytų dar skaniau ir gražiau, galima uždėti krapo šakelę. Sumuštinukus patiekiame ant stalo
Tradiciniai vieno kąsnio sumuštinukai su rūkyta dešra

Tradiciniai vieno kąsnio sumuštinukai su rūkyta dešra

Ingredientai

  • Mėgstamos rūkytos dešros
  • 1 ilgavaisį agurką
  • Juodos duonos
  • Druskos pagal skonį
  • Pipirų pagal skonį
  • 100 gramų tepamos varškės su žalumynais

Gaminimo eiga

  1. Pirmiausia supjaustome duoną nedideliais gabalėliais arba iš duonos minkštimo išspaudžiame įvairias formas su sausainių formelėmis. Paruoštą duoną pertepame varške su žalumynais.
  2. Supjaustome rūkytą dešrą ir dedame ant perteptos duonos. Supjaustome agurką griežinėliais ir taip pat dedame ant sumuštinių.
  3. Paskaniname agurkus druska ir pipirais.
    Norint, kad sumuštiniai atrodytų šventiškiau galima juos persmeigti puošniais, jums patinkančiais smeigtukais. Patiekiame ant stalo.
Tradiciniai vieno kąsnio sumuštinukai su kumpiu

Tradiciniai vieno kąsnio sumuštinukai su kumpiu

Ingredientai

  • Mėgstamo kumpelio
  • Aisbergo arba salotos lapų
  • Vyšninių pomidorų
  • Tepamos varškės su žalumynais
  • Juodos duonos
  • Petražolės šakelių

Gaminimo eiga

  1. Pirmiausia supjaustome duoną nedideliais gabalėliais, norint, kad stalas būtų puošnesnis galima išspausti iš duonos minkštimo įvairias formas su sausainių formelėmis.
  2. Paruoštas duonos riekeles patepame varške su žalumynais. Dedame aisbergo arba salotos lapą, supjaustome kumpį plonais griežinėliais ir gražiai sulanksčius uždedame ant paruoštos duonos. Vyšninius pomidoriukus perpjauname pusiau ir uždedame ant kumpio.
  3. Paruoštus sumuštinukus galime dekoruoti petražolės šakele. Persmeikime sumuštinukus puošniais smeigtukais. Patiekite ant stalo.

Pasidalink su draugais!


Skelbimai