Pastaraisiais metais oro gruzdintuvė sparčiai išpopuliarėjo ir pakeitė žmonių maisto ruošimo būdą, nes tapo sveikesne alternatyva tradiciniams kepimo būdams. Šis virtuvės prietaisas maistui ruošti naudoja karšto oro cirkuliaciją ir suteikia traškią tekstūrą be aliejaus pertekliaus, todėl jį pamėgo žmonės, norintys sumažinti kalorijų kiekį neaukojant skonio. Tačiau kai yra tiek daug galimybių, kokius maisto produktus geriausia kepti oro gruzdintuvėje? Pateikiame geriausių pretendentų, kurie užtikrina maksimalų skonį, tekstūrą ir patogumą, gidą.
Bulvytės fri
Bulvytės fri yra bene ikoniškiausias maistas, siejamas su oro gruzdintuvėmis. Naudodami orinę gruzdintuvę bulvytėms gaminti, pasieksite traškumą ir aukso rudumo spalvą, kurios tikitės iš kepimo, tačiau nereikės keleto puodelių aliejaus. Rezultatas – skanus garnyras, kuriame yra mažiau riebalų, bet kuris vis tiek patenkina traškaus ir sūraus užkandžio troškimą.
Norėdami pasigaminti geriausias bulvytes, bulves supjaustykite plonais griežinėliais ir bent 30 minučių pamerkite į šaltą vandenį, kad pašalintumėte krakmolo perteklių. Taip bulvytės gražiai apskrus. Išdžiovintas bulves sumaišykite su trupučiu alyvuogių aliejaus, pabarstykite mėgstamais prieskoniais ir kepkite 360 °F (180 °C) temperatūroje apie 20 minučių, įpusėjus kepimui krepšį pakratykite. Galite naudoti ir saldžiąsias bulves, kad jos būtų sveikesnės.
Vištienos sparneliai
Vištienos sparneliai yra dar vienas publikos mėgstamas patiekalas, o oro gruzdintuvėje iškepti sparneliai yra tokie pat traškūs, kaip ir restorane, tačiau be aliejumi išteptų apačių. Nesvarbu, ar mėgstate buivolų, BBQ, ar paprastus sūdytus sparnelius, oro gruzdintuvė užtikrina gerą tekstūrą ir skonį.
Norėdami pasigaminti orinėje gruzdintuvėje kepamus vištienos sparnelius, pirmiausia sausai nušluostykite sparnelius. Šis veiksmas labai svarbus, kad odelė būtų traški. Gausiai pagardinkite juos druska, pipirais, česnakų milteliais ar kitais mėgstamais prieskoniais. Kepkite 400 °F (200 °C) temperatūroje apie 25-30 minučių, įpusėjus kepimui sparnelius apverskite, kad iškeptų tolygiai. Iškeptus sparnelius apliekite mėgstamu padažu ir patiekite karštus.
Daržovės
Vienas didžiausių oro gruzdintuvės privalumų yra tai, kaip lengva kepti daržoves. Tokios daržovės kaip briuseliniai kopūstai, morkos, brokoliai, žiediniai kopūstai ir cukinijos puikiai iškepa oro gruzdintuvėje – jų išorė tampa traški, o vidus išlieka minkštas.
Paruoškite daržoves lengvai apšlakstydami alyvuogių aliejumi, druska ir pipirais. Priklausomai nuo pageidavimų, galite pridėti kitų prieskonių, pavyzdžiui, česnako miltelių, paprikos ar žolelių. Kepkite jas 190 °C (375 °F) temperatūroje 10-15 minučių, įpusėjus kepimui krepšį pakratykite, kad daržovės iškeptų tolygiai. Ore gruzdintus daržovės gali būti puikus garnyras prie vakarienės arba atskiras sveikas užkandis.
Mocarelos lazdelės
Mocarelos lazdelės daugeliui yra kaltas malonumas, o oro gruzdintuvėje galima jomis mėgautis be įprasto kaltės jausmo dėl kepimo. Traškus džiūvėsėlių apvalkalas išlieka nepažeistas, o viduje puikiai išsilydo sūris.
Jei norite pasigaminti namines mocarelos lazdeles, pamirkykite jas miltuose, tada apvoliokite kiaušinio plakinyje ir džiūvėsėliuose (kad būtų daugiau skonio, į džiūvėsėlius galite įberti itališkų prieskonių arba česnakų miltelių). Prieš dėdami lazdeles į oro gruzdintuvę, maždaug 30 minučių jas užšaldykite. Kepkite 400 °F (200 °C) temperatūroje 6-8 minutes arba kol taps auksinės spalvos ir traškūs. Patiekite jas su marinara padažu, kad būtų gardus užkandis ar užkandis.
Lašiša
Jei norite sveikesnio, baltymų turinčio patiekalo, ore gruzdinta lašiša yra ir greita, ir skani. Dėl didelio karščio lašišos odelė apskrunda, o žuvis išlieka minkšta ir sultinga. Norėdami pasigaminti ore gruzdinta lašišą, filė pagardinkite alyvuogių aliejumi, druska, pipirais ir bet kokiomis mėgstamomis žolelėmis ar prieskoniais. Kepkite 400 °F (200 °C) temperatūroje 8-10 minučių, priklausomai nuo filė storio. Turėsite puikiai iškeptą lašišą, kuri puikiai tinka viena arba patiekiama su daržovėmis ar ryžiais.
Išvada
Dėl savo universalumo oro gruzdintuvė yra nepakeičiamas įrankis bet kurioje virtuvėje. Nesvarbu, ar trokštate traškių bulvyčių, sultingų sparnelių, ar net lašišos, oro gruzdintuvė jums padės. Geriausia tai, kad šiais patiekalais galite mėgautis naudodami gerokai mažiau riebalų ir aliejaus.
Kol laukiate, kol maistas bus paruoštas aerofriteryje, galite maloniai praleisti laiką, pasineriant į įvairius žaidimus. Gal tai bus naujas kazino žaidimas ar smagus automatas, kuris leis atsipalaiduoti ir trumpam pamiršti dienos rūpesčius. Jei norite rasti žaidimą, kuris atitiktų jūsų skonį, svetainė casinolt.com pasiūlys platų pasirinkimą bei padės susipažinti su naujausiais kazino žaidimais. Galite atrasti ir išbandyti įvairius lošimo automatus ar strateginius kortų žaidimus, kurie neleis nuobodžiauti net ir trumpiausiais laukimo momentais.